Masáže regenerují tělo

Miluše Skulinová

Zvolte přírodní oleje

Masáže regenerují tělo

 

K masáži zvolte raději přírodní oleje. Protože jsou sami konzervanty, neobsahují už žádnou jinou chemii. Navíc jsou menší chemické konzistence než krémy a masti, mají menší molekulu a tudíž se lépe vštřebávají do pokožky a zvláčňují do hloubky. 

Zima je tzv.suchým obdobím pro kůži člověka, neboť se nacházíme dlouhodobě ve vytopených prostorách s nízkou vhlkostí vzduchu. Dále povětrnostní podmínky, mráz a sníh velmi vysušují obnažené části těla, také střídání teplotních rozdílů. A když si na zahřátí dopřejeme horkou koupel, tak kromě příjemného prožitku, naší kůži opět neprospějeme. Všechny tyto faktory činí kůži sušší a citlivější. Čím dál častěji se objevuje tzv.chladová alergie. 

Co kůži prospívá?

Udržovat rovnováhu ( jako u všeho ).  Pokud narušíme přirozený mastný film, musíme jej obnovit. Navíc kůže s ochranným filmem není tak zranitelná. Osobně doporučuji oleje z výše zmíněných důvodů. Přítomné vonné esence působí pozitivně na psychiku a účinky bylin pak můžeme volit podle potřeby:

meduňka, heřmánek, mandarinka na uvolnění, vhodné i pro děti

rozmarýna, levandule, citrusy zrychlí lymfatický systém, po sportu, při únavě, proti celulitidě

Regenerace

Každou část těla, kterou prokrvíme ať už sportem, masáží či aktivní látkou, obohatíme kyslíkem a tudíž přivedeme více výživy. Pomůžeme si tak minimálně od bolesti, odplavíme kyselinu mléčnou. Udržíme kůži ve formě, pevnou a pružnou. Nehledě na to, že masáže jsou opravdu příjemné!

Osobně jsem si oblíbila tento ranní a večerní rituál.

Po cvičení a sprše si lehnu na záda, zvednu nohy kolmo k zemi a masíruji je esenciálním olejem od chodidel směrem k tělu. Přidávám k tomu střídavé propínání chodidel (pata, špička). Provoním si tak byt a příjemněji se mi vstává nebo usíná.

Právě teď jsem zamilovaná do vůně tělového oleje firmy Saloos MOJITO!

 



Miluše Skulinová

Cvičitelka jógy

Osobní motto:

Být šťastný, užitečný a umírat v pokoji. Je lidskou povinností vše užitečné šířit dál. Proto nechci mrhat svým drahocenným časem a chci pozitivní zkušenosti předat těm, kteří o ně stojí. Nazývám se sběratelkou relevantních zpráv o zdravém životním stylu.

BIO


Sdílet



Semináře

Ozdravný seminář - Léto v Beskydech
Ozdravný seminář - Léto v Beskydech Podrobnosti



Podobné články