Už na jaře se vyplatí myslet na zimu

Miluše Skulinová

Pro zdraví nemusíme daleko, příroda je velmi štědrá, stačí být pozorný

Už na jaře se vyplatí myslet na zimu


Příroda je velmi štědrá svými jarními dary. Téměř vše, co se v nejkrásnější roční období venku zelená či kvete, v sobě skrývá léčivé účinky, jichž můžeme využít hned nebo až v zimě.  
Sušit se už dá meduňka, máta, kopřivy, list pampelišky, listy malin, ostružin, jahod, květ bezu, květ lípy, list jitrocelu a další. Velké množství minerálů a vitamínů najdeme v libečku, petrželi, pažitce, rukole, řapíkatém celeru, řeřiše, vojtěžce - vše doporučuji si zamrazit. Ale především si jimi můžeme velmi spestřit současný jídelníček!
Sběru bylin se člověk může věnovat na procházce, na kole, jen si vzpomenout a vzít s sebou nějakou textilní tašku, ať je do čeho sbírat a ať se bylinky nezapaří. Pak už jen doma je zavěsit mimo sluníčko či rozložit na sítko. 

A v nemoci jako když najdeme!



Miluše Skulinová

Cvičitelka jógy

Osobní motto:

Být šťastný, užitečný a umírat v pokoji. Je lidskou povinností vše užitečné šířit dál. Proto nechci mrhat svým drahocenným časem a chci pozitivní zkušenosti předat těm, kteří o ně stojí. Nazývám se sběratelkou relevantních zpráv o zdravém životním stylu.

BIO


Sdílet



Semináře

Ozdravný seminář - Léto v Beskydech
Ozdravný seminář - Léto v Beskydech Podrobnosti



Podobné články