Kreativní vaření

Miluše Skulinová

Několik receptů mých oblíbených jídel

Kreativní vaření


Recepty, které chutnají, potěší oko a podpoří zdraví. Nejen při hře šachu se vyplatí uvažovat. Také při přípravě zdravého jídla je praktické zapojit  myšlení a nebolí to tolik! Předkládám několik mnou vyrobených jídel, které někdy vypadají fádně, ale výborně chutnají a nejsou nezdravé!!!

 

Recept č. 1

Špalda s čočkou

Den předem namočená špalda uvařená s Vegetkou, mrkví se špetkou másla a kurkumy. Zvlášť také den předem namočená zelená čočka uvařená s Vegetkou, umeoctem, česnekem, pórkem a troškou pepře ( všechny ingredience jsem přidala až po změknutí čočky).
Obojí jsem nechala tzv.dojít pod pokličkou, vodu jsem neslévala. Podávám s kvašenou zeleninou, zdobím řapíkatým celerem a petrželkou.

 

Recept č. 2

Rýže parboiled se směsí tempehu a luštěnin

Uvařená rýže s kurkumou a solí. Na pánvi, na olivovém oleji ohřátý pórek, nasekaný česnek, na kostičky nakrájený tempeh Asia, na nudličky nakrájená naložená rajčata, naklíčená čočka, fazole mungo a vojtěžka (koupeno pod názvem Trikolora). Servírované tak, že na rýži rozložím směs a dozdobím nasekaným libečkem a petrželkou. Lze nastrouhat sýr podle chuti.

 

 



Miluše Skulinová

Cvičitelka jógy

Osobní motto:

Být šťastný, užitečný a umírat v pokoji. Je lidskou povinností vše užitečné šířit dál. Proto nechci mrhat svým drahocenným časem a chci pozitivní zkušenosti předat těm, kteří o ně stojí. Nazývám se sběratelkou relevantních zpráv o zdravém životním stylu.

BIO


Sdílet



Semináře

Ozdravný seminář - Léto v Beskydech
Ozdravný seminář - Léto v Beskydech Podrobnosti



Podobné články