Péče o nohy

Miluše Skulinová

Cviky a strava jako prevence těžkých nohou.

Péče o nohy

Na dnešní hodině jógy (13.6.2018) jsme si řádně protáhly nohy. Škoda, že nás bylo tak málo, protože těžké nohy nebo křečové žíly trápí snad každou druhou ženu. Ale hodinu hodlám zopakovat příště s malou obměnou. Po celý den jsem cítila příjemné prokrvení.

 

  1. V žádném případě nedoporučuji eleganci zdůrazňovat přehozením nohy přes nohu. Naopak, jak to jen půjde, hodit nohy nahoru, na židli nebo opřít o nábytek.
     
  2. Proti městnání krve a tvorbě křečových žil je důležitý pohyb nohou, žádné dlouhé sezení ani stání. Cvik pata-špička.
     
  3. Oteklé nohy a zadržovaná lymfa opět potřebují pohyb vycházející z lýtkového svalu. Doporučuji  jógu, chůzi, jízdu na kole, plavání a na odvodnění pít například kopřivu.
     
  4. Vniřní výživu na posílení cév je dobré obohatit o rutin s vitamínem C. Výborný je pohankový čaj se šípkem, třezalkový čaj, černý rybíz, pohanka, kapusta.
     
  5. Na vnější masáž se hodí neroli, brutnákový olej, šípkový olej a přesně tuto kombinaci si mohly vyzkoušt dámy, které dnes na jógové cvičení dorazily.
     

Nohy nás nosí celý život, proto je musíme hýčkat. Chodit, sprchovat studenou vodou, mazat patřičnými oleji, přijímat rutin, netrápit je vysokými podpatky, dopřát jim zvýšenou polohu při relaxaci.

Možná se někomu zalíbí můj každodenní zvyk. Ráno po probuzení a večer před usnutím si zvednu bez opěry kolmo nohy v leže na zádech, namažu od chodidel směrem k tělu a držím je tak několik minut. Nohám se uleví a navíc se zpevňuje břicho.

 

Lehkou kočičí chůzi přeje Miluška.

 



Miluše Skulinová

Cvičitelka jógy

Osobní motto:

Být šťastný, užitečný a umírat v pokoji. Je lidskou povinností vše užitečné šířit dál. Proto nechci mrhat svým drahocenným časem a chci pozitivní zkušenosti předat těm, kteří o ně stojí. Nazývám se sběratelkou relevantních zpráv o zdravém životním stylu.

BIO


Fotogalerie




Sdílet



Semináře

Ozdravný seminář - Léto v Beskydech
Ozdravný seminář - Léto v Beskydech Podrobnosti



Podobné články