Proteinový salát pro siláky

Miluše Skulinová

Dlouhodobá energie ukrytá v malém hrášku

Recept na proteinový salát

 

Tento recept je vhodný úplně pro všechny, výjimkou mouhou být lidé s dietou při onemocnění slinivky nebo ledvin. Skládá se ze zeleniny a různých zdrojů bílkovin neboli proteinů, které jsou zdrojem dlouhodobé energie, jsou nízkokalorické a obsahují cennou vlákninu. Doporučuji ho hlavně sportovcům, těžce pracujícím, ale i dětem. 

Hlavní složkou salátu jsou luštěniny. Když je den předem namočíte a uvaříte ve vyměněné vodě, pak se vyhnete nadýmání a nebudete létat jako superman, nýbrž získáte jeho sílu!

Zeleninu, luštěniny a sýr lze dle vlastní chuti libovolně kombinovat.

Já jsem si salát připravila následovně:

POTRAVINY A POSTUP
Namočená pšenice špalda, na druhý den uvařená s trochou soli. Scedit, propláchnout a nechat odkapat.

Červená čočka, uvařená s vegetkou, kurkumou, na konec přidaný utřený česnek a umeocet. Také scedit přebytečnou vodu.

Ve velké míse smícháme špaldu, čočku, zelený sterilizovaný hrášek, vařenou a na kostičky nakrájenou červenou řepu, na kolečka pokrájený pórek, uvařená vajíčka, na malé kousky nakrájený hermelín, posekaný libeček, bazalku a řapíkatý celer. Zalijeme olivovým olejem, opepříme a dle chuti přidáme umeocet. Na druhý den chutná lépe, stejně jako rozležený bramborový salát.

Dobrou chuť a supermanovské výkony přeje Miluška!

 



Miluše Skulinová

Cvičitelka jógy

Osobní motto:

Být šťastný, užitečný a umírat v pokoji. Je lidskou povinností vše užitečné šířit dál. Proto nechci mrhat svým drahocenným časem a chci pozitivní zkušenosti předat těm, kteří o ně stojí. Nazývám se sběratelkou relevantních zpráv o zdravém životním stylu.

BIO


Fotogalerie




Sdílet



Semináře

Ozdravný seminář - Léto v Beskydech
Ozdravný seminář - Léto v Beskydech Podrobnosti



Podobné články