Být zdravý a vitální do 100 let.

Miluše Skulinová

Recept na dlouhověkost: Jíst o polovinu méně a smát se dvakrát více!

Být zdravý a vitální do 100 let


Kdo nemá toto přání, když vidí padat hvězdu?

Kdo by si nepřál být stále mlád? Víte, že staří Inkové, Egypťané či tibetčtí mniši znali návody, jak si udržet zdraví a vitalitu do vysokého věku? Vše už bylo vymyšleno a generacemi vyzkoušeno. My pouze na to důležité zapomínáme, zaměňujeme nebo prostě nedodržujeme, málokdy fakta neznáme. Každá doba s sebou přináší něco negativního. Myslím, že současnost přináší negativní nadbytek všeho - jídla, povinností, hluku, informací. Stačí se zastavit, určit si cíl a ujasnit životní hodnoty.

Žádný přírodní zákon neříká, že ve vysokém věku musíme být trosky. Pouze metabolismus se zpomaluje. Východní medicína tvrdí, že se nám zpomalují energetická centra a má řešení v podobě Pěti Tibeťanů , skromné stravy a veselé mysli. Naše medicína zná taky odpověď: "Co byste chtěl ve vašem věku!"  Osobně znám seniory, kteří se i ve věku 80-90 let radují ze života, v pozadí však stojí jejich životní moudrost, pokora a pevná vůle, žádná lenost. Pomohla jim prevence, někdo však řeší problém, až když nastane. Ale například u rakoviny je řešení problému v podobě chemoterapie dosti nejisté řešení.

Snad každý se cítí vyděšen, když mu diagnostikují smrtelnou chorobu. Ale proč člověk každý den neudělá preventivní kroky pro zdraví? Proč si tělo nehýčkáme a nemáme radost z faktu, že nás nic nebolí? Proč nemáme rádi víc sami sebe a dovolujeme okolí nám kazit prožitek z každého dne? Několik mých přátel ve středním věku trápí tzv.civilizační choroby. Tuší, že něco nedělají dobře, ale neznámá síla je udržuje ve starých, zajetých kolejích! Ale zdraví opravdu nepřichází samo. Musíme mu jít naproti!

Také znám jednoduchou odpověď na otázku, jestli někdo jí nebo žije zdravě? Pokud se cítíte dobře, nic vás nebolí, neléčíte se na žádnou nemoc, jste ve skvělé fyzické kondici a cítíte se šťastně, potom bez pochyb provádíte vše v souladu s přírodou!

Pro ty, kteří se úplně fit necítí, mám nabídku:

Ozdravný seminář Léto v Beskydech (5.7.-8.7.2018)

nebo

Přednáška o prevenci rakoviny tlustého střeva (5.7.v 15.30h), obojí na Morávce.

Všechny informace o zmíněných akcích naleznete na těchto stránkách.

Buďte zdrávi! S pozdravem Miluška.



Miluše Skulinová

Cvičitelka jógy

Osobní motto:

Být šťastný, užitečný a umírat v pokoji. Je lidskou povinností vše užitečné šířit dál. Proto nechci mrhat svým drahocenným časem a chci pozitivní zkušenosti předat těm, kteří o ně stojí. Nazývám se sběratelkou relevantních zpráv o zdravém životním stylu.

BIO


Sdílet



Semináře

Ozdravný seminář - Léto v Beskydech
Ozdravný seminář - Léto v Beskydech Podrobnosti



Podobné články