Život je hořký

Miluše Skulinová

Život je hořký nebo těžký...

Spisovatele Hala Urbana se ptali, jestli chce takto negativně začít svou knihu To nejdůležitější v životě?

Ale jde o jednu z největších pravd života. Pokud ji pochopíme a přijmeme, můžeme žít efektivněji. Zároveň nás tento fakt motivuje žít zodpovědně. Naopak nás společnost denně bombarduje signály, které působí naprosto opačným dojmem. Moderní technologie nám umožňuje žít prostřednictvím stisknutí knoflíku a v médiích nás přesvědčují, že se dá zhubnout, zbohatnout nebo se naučit cizí jazyk snadno a rychle, vše se dá zvládnout téměř bezpracně! Lidé v reklamních a obchodních odděleních dobře znají lidskou povahu! Vědí, že většina lidí se nesmířila s faktem, že život je těžký, a chce všeho dosáhnout jednoduše a hned.

Pravdou je, že jen úspěšní lidé přijímají život takový, jaký je. Za všechno je třeba zaplatit časem, úsilím, obětí i bolestí.

Plně souhlasím s tímto názorem. Nejvíce mi v životě pomáhají disciplína a pevná vůle. Bez nich ráno ani nevstaneme z postele! A naopak díky těmto dvěma vlastnostem člověk prožívá životní spokojenost, zdraví, hojnost, naplnění. Jeden příklad za všechny:

Vždycky jsem se bála výšek, ale poznala jsem krásu hor. Jenže strach mě limitoval a tak jsem se překonala a skrze bolest, dril a pot jsem se dostala na horolezeckou stěnu, skály, ferraty a vrcholky hor. Splnila jsem si sen a vždycky, když se dívám shora do údolí, štěstím zaslzím a s pokorou myslím na ty, kteří v sobě sílu bojovat s každodenními povinnostmi nenacházejí. A v tom já nacházím vlastní štěstí, že přijímám život takový jaký je a mám sílu žít.

Krásné dny plné energie a radosti přeje Miluška.



Miluše Skulinová

Cvičitelka jógy

Osobní motto:

Být šťastný, užitečný a umírat v pokoji. Je lidskou povinností vše užitečné šířit dál. Proto nechci mrhat svým drahocenným časem a chci pozitivní zkušenosti předat těm, kteří o ně stojí. Nazývám se sběratelkou relevantních zpráv o zdravém životním stylu.

BIO


Fotogalerie




Sdílet



Semináře

Ozdravný seminář - Léto v Beskydech
Ozdravný seminář - Léto v Beskydech Podrobnosti



Podobné články